Súdwest-Fryslân rondt woningbouwplannen voor 98 woningen in vier dorpen af

Door: Henk van der Veer Algemeen
Súdwest-Fryslân rond woningbouwplannen voor 98 woningen in vier dorpen af
Súdwest-Fryslân rond woningbouwplannen voor 98 woningen in vier dorpen af Foto SWF

SNEEK- Er worden grote stappen gezet voor de woningbouw in de gemeente Súdwest-Fryslân. Voor vier woningbouwprojecten zijn vorige week de bestemmingsplannen aan de raad voorgelegd door burgemeester en wethouders.

Dit geldt voor de woningbouwprojecten Boazum - Boazumerfeart, Folsgare - Wallemadyk, Scharnegoutum Noord en Woudsend – It Skar 2. Na het vaststellen van de bestemmingsplannen door de raad, dat voor eind mei in de planning staat, kan bij deze vier dorpen ‘de schop in de grond’. Met de vier plannen zullen er in totaal een kleine 100 nieuwe woningen worden gebouwd.

Bauke Dam, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling: “In prachtich oantal! It is tige wichtich dat ek yn de doarpen it bouwen fan wennings trochgiet. Mei de ynwenners fan Boazum, Folsgeare, Skearnegoutum én Wâldsein binne wy drok dwaande om moaie plannen op te leverjen, dy’t passe by de útstrieling en ferlet fan de doarpen.”

Ook Michel Rietman, wethouder Wonen, is positief over de bestemmingsplannen in de vier dorpen: “Er is veel behoefte aan nieuwe woningen, ook in de kleinere dorpen. Daarom is het ontzettend mooi dat er met deze vier plannen weer een honderdtal nieuwe woningen gerealiseerd kunnen worden in onze gemeente.”

Na vaststelling in van de bestemmingsplannen door de gemeenteraad, kan de bouw voorbereid worden. Hiervoor gaat de gemeente op zoek naar een ontwikkelaar per project.