Westers Nautic verzet de bakens

In bedrijf
Afbeelding

INGEZONDEN - Westers Nautic bestaat 35 jaar en grijpt dit heugelijke feit aan om de bakens te verzetten. In de praktijk betekent dit dat de nadruk komt te liggen op de veiligheid van boot en bemanning. Daarnaast wordt een belangrijk deel van de winkel ingericht voor stootranden, een bedrijfsonderdeel dat de laatste jaren volgens Westers Nautic hard is gegroeid.

Het aanpassen van de koers heeft tot gevolg dat de winkel aan de Bothniakade in Sneek een facelift krijgt, met onder andere een nieuwe showroom voor de eerder genoemde stootranden, een compleet nieuwe indeling van de schappen, een nieuwe toonbank en de entree ordt aangepakt. Deze krijgt in de nieuwe opzet dubbele deuren.

Het technisch assortiment wordt de komende tijd grotendeels uit verkocht. Tegelijkertijd wordt het assortiment dat te maken heeft met de veiligheid van boot en bemanning, zoals stootwillen, sloten, reddingsmiddelen, aanmeerlijnen, bolders en ankers, uitgebreid.

De nog enige overgebleven watersportwinkel in Sneek is onder de werknaam Stootranden.nl by Westers Nautic al vele jaren distributeur van de stootranden van Flexiteek voor de Benelux en sinds twee jaar onder de werknaam Scheuerleiste.eu by Westers Nautic ook distributeur voor de Duitstalige landen. Henk Jan Westers van Westers Nautic: “Deze tak groeit de laatste jaren hard door en daarom is besloten de focus te verleggen. De winkel blijft; iedereen kan alles blijven bestellen, maar een deel van de winkel wordt anders ingericht.”