Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema ‘Ladies First’

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema ‘Ladies First’
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema ‘Ladies First’ Foto aangeleverd

LEEUWARDEN- Friesland Pop organiseert een inspirerende bijeenkomst vol hiphopcultuur en female empowerment tijdens de mini hiphop conferentie met het thema “Ladies First”. Het evenement vindt plaats op donderdag 23 mei en belooft een boeiende mix van filmvertoningen, exposities, live-optredens en diepgaande gesprekken. Kijk voor meer informatie op www.frieslandpop.nGeïnspireerd door de gelijknamige documentaire op Netflix, die de rol van vrouwen in de hiphopscene onder de loep neemt, brengt deze mini-conferentie een eerbetoon aan de bijdragen van vrouwen aan de hiphopcultuur. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. 

Panelgesprek

Een van de hoogtepunten van de bijeenkomst is een boeiend panelgesprek waarin prominente figuren uit de muziekindustrie, waaronder Conchitta Bottse (ADE Beats), Tessaly Felida (MOJO) en Milka Martins (Goddess of the Mic), samen zullen komen om de impact van vrouwen als pioniers binnen de hiphopcultuur te bespreken. Het panel wordt gehost door de getalenteerde artiest Jadi D, bekend om haar authentieke mix van R&B, pop en hiphop. 

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van een intrigerende foto-expositie van Ilse Iona Meinsma en live-optredens onder de noemer Risin’ Up met opkomende talenten zoals Arie, Nomi $hanya en Reanny. De avond wordt afgesloten met een spetterende afterparty verzorgd door het 9H99D Sound System, een unieke muziekervaring die zich richt op nieuwe sounds en gemixte stijlen, met een sterke nadruk op het ondersteunen van vrouwelijke artiesten. 

Het volledige programma van de mini-conferentie is als volgt: 16:00 - Inloop met expo Ilse Iona Meinsma & dj-set 9H99D Sound System (Locatie: Toon) 17:00 - Filmvertoning documentaire “Ladies First” (Locatie: Toon) 19:45 - Paneldiscussie met Conchitta Bottse, Tessaly Felida & Milka Martins, showcase Nomi $hanya (Locatie: Toon) 21:30 - Optredens van Nomi $hanya, Arie & Reanny (Locatie: Arena, Neushoorn) 23:00 - Afterparty met 9H99D Sound System (Locatie: Arena, Neushoorn)