Jan Bouma (75): oudste deelnemer 4 & 10 Mijl van Sneek

4 en 10 Mijl van Sneek
Afbeelding

We spraken met de oudste inschrijver van de 4 & 10 Mijl van Sneek en stelden hem een aantal vragen.

Jan Bouma is met zijn respectabele leeftijd van 75 jaar de oudste deelnemer van de 4 mijl van Sneek en heeft nog altijd passie voor hardlopen. Na een tijd voetbal te hebben gespeeld, begon Jan op 35-jarige leeftijd met hardlopen. Hoewel hij ooit halve marathons liep, richt hij zich nu voornamelijk op kortere afstanden, zoals de 4 mijl van Sneek. ‘”Als oud-Sneker vind ik het leuk om een rondje door de binnenstad te lopen”, verklaart hij. “Gezellig met veel publiek langs de kant.”

Bouma is erg actief: zo schaatst hij in de winter, doet hij aan wielrennen in de zomer en hardloopt hij het hele jaar door. Zijn geheim om fit te blijven? “Goed trainen, een hoop geluk hebben dat je geen blessures oploopt en zorgen dat je gezond blijft. Ik mag graag buiten bezig zijn met sport en hoop nog lang fit te blijven.”

Voor de 4 mijl van Sneek heeft hij bescheiden doelen gesteld: “Gezond en zonder blessures aankomen. De tijd is minder belangrijk.” Zijn voorbereiding op de 4 mijl is twee keer per week tien kilometer hardlopen. ‘’Zo ben je fit genoeg voor de 4 mijl.’’