Dubbel is binnen is binnen voor de zitvolleyballers van FDS

Door: Henk van der Veer Sport
Dubbel is binnen is binnen voor de zitvolleyballers
Dubbel is binnen is binnen voor de zitvolleyballers Foto aangeleverd

SNEEK- Na al eerder het Nederlands kampioenschap, dit weekend na een spannende eindstrijd ook de Nationale Beker weten binnen te halen met FDS1.

Het team won twee poulewedstrijden en speelde één wedstrijd gelijk. In de halve finale wisten ze Allvo met dikke cijfers te verslaan. Hierdoor plaatste FDS1 zich voor de finale met als tegenstander Vamos uit Mill. In de competitie was dit de zwaarste tegenstander van het afgelopen jaar.

Dubbel landskampioen

De eerste set werd door FDS1 met 25-21 gewonnen en de tweede set met 25-27 door Vamos. Een beslissende set was nodig om de kampioen van de Beker te bepalen. FDS wist in deze set steeds op voorsprong te blijven en de beslissing viel bij 15-11. Een mooie spannende wedstrijd met de geweldige beloning van de Bekerwinst voor FDS. De Dubbel (landskampioen en beker) is binnen!! Iets wat binnen het staand- en zitvolleybal nooit voorkomt.

FDS2 had zich voor deze Bekerwedstrijden weten te plaatsen door een week eerder kampioen van de 1e divisie te worden. In de poulewedstrijden werd FDS derde en speelde in de laatste ronde tegen de nr3 van poule A, eredivisieteam Avior uit Deventer om de 5e en 6e plaats. De eerste set werd door goed spel met 25-19 gewonnen, de tweede set werd lastiger en verloor FDS2 met 14-25. Ook hier was een beslissende derde set nodig. FDS2 wist alle kansen te benutten en won met 15-8 en wist daarmee de 5e plaats te behalen tussen de eredivisieteams in.

Deze laatste wedstrijddag van het seizoen was een geweldige afsluiting voor de zitvolleyballers van Sneek.